Minu öökapiraamat

Minu öökapiraamat

 

Minu öökapil on lebanud palju toredaid ja armsaid raamatuid. Neid, mida oma lastele lugesin, kui argipäevaaskeldused olid jõudnud kordumatute hetkedeni oma väikeste laste seltsis. Lugemine lastele ja lastega on hindamatu väärtus, võrratu kogemus. Läbi lugesin ka kõik need raamatud, mida arutlesime kohustusliku kirjandusena oma õpilastega. Olid seal Londiste, Puhh, Illimar, Villu, Ann, Väike Prints ja palju teisi.

Praegusi raamatuid ei loe enam kellelegi ette ega kontrolli kellegi lugemust. Need on raamatud vaid iseendale. Armastan väga oma tööd ja kohta, kus töötan. Soovin, et meie kool oleks sama oluline ka neile, kellele see mõeldud on. Meie kodukool. Tänapäeva tugev kool peab olema jätkusuutlik, innovaatiline, avatud ning loomulikult turvaline ja hubane.

Seda suudab ka väike maakool. Ja nii ongi minu öökapil üks Peter Senge huvitav raamat “Õppiv kool” ning nagu kaanelt lugeda, on tegu viie distsipliini käsiraamatuga haridustöötajatele, lapsevanematele ja kõigile, kellele haridus korda läheb.
Rasketel hetkedel võtan kätte Lembit Uustulndi “Reis võlgu” või siis Herman Sergo “Kauge tule kuma”.

Raili Nõgu
Tornimäe põhikooli direktor

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)