Sajaga kevadesse!

Tore aeg see kevad – ajab liikvele kõik, kes elavad, ja koguni “metallruunad” saavad uue hoo sisse.

Niimoodi võib kirjeldada meeleolu, mis valdas 21. märtsil toimunud Pereralli 2010 üritusel osalenud võistlejaid ja võistlusele kaasaelajaid. Juba varakult olid teeääred huviliste autosid tihedalt täis pikitud. Päike sulatas hoogsalt lahtilükatud võistlusrada ja vägisi tekkis tunne, et pereralli võiks ümber nimetada hoopistükkis poriralliks. Siiski selgus, et sellised pisiasjad nagu pori ja pehmevõitu rada võistlejaid ei heiduta, pigem pakuvad uusi väljakutseid ning panevad proovile nii juhi kui ka auto võimed. Starti läks 12 ralliperet – 12 naist ja 24 meest.

Võistkonnad olid kokku pandud mitmel erineval moel. Oluline oli, et igasse ralli-”perre” kuuluks üks õrnema soo esindaja. Igal sõitjal arvestati parim aeg kahe sõidu kokkuvõttes. Esimestena startisid tagaveoliste sõidukite klassis naised.
Kahe sõidu vaheajal pakuti suppi, teed ja õnneloose.

Pereralli õnnelikuks võitjaks tuli perekond Lepakoppel, kelle võistlusautoks oli Moskvitš. Esiveoliste sõidukite klassis saavutas parima tulemuse perekond Torn. Kihutamine kestis kella 11-st kuni kella neljani.
Pikk ja põnev võistluspäev lõppes tihenevas vihmasajus, kus anti üle graveeritud karikad, medalid ja diplomid.
Loodame, et selline perekeskne üritus, mis liidab inimesi sõltumata nende vanusest ja soost, jätkub ka tulevikus ja toob juurde noori tehnikahuvilisi.

Elo Naaber

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)