Muuseum sai vaidluses lüüa

Kuressaare kindluse vallid kõige odavamalt taastada lubanud AS Tesman võitis riigihangete vaidlustuskomisjonis Saaremaa muuseumi, kes Tesmani hankelt kõrvale puksis.

Saaremaa muuseum peab Tesmani pakkumise kvalifitseerima ja maksma kinni Tesmani tasutud riigilõivu 10 000 krooni.
Tesman vaidlustas firma mittekvalifitseerimise, kuna firma kinnitusel tegid nad parima (järgmisest firmast 1,8 mln väiksema) pakkumise ja seisavad selle eest lõpuni.

Asja võttis üles teine Saaremaa ehitusfirma Primus PR, osutades riigihangete ametile saadetud kirjas, et Tesmanil puudub hanke tingimustes nõutud piisav kogemus töödega looduskivist massiivsete müüride juures.
Saaremaa muuseum tühistas Tesmani pakkumise aga põhjusel, et Tesmani objektijuhi Rein Kallase personaalne muinsuskaitse tegevusluba oli 22. veebruari seisuga aegunud ja tema nimi muinsuskaitse tegevuslubade registrist kustutatud.

Tesman väitis aga riigihangete ameti vaidlustuskomisjonile, et muinsuskaitseameti poolt 21.10.2002 Rein Kallasele väljastatud arhitektuurimälestiste konserveerimise, restaureerimise ja remondi ning muinsuskaitselise järelevalve tegevusluba kehtib kuni 1.03.2013.

Probleem tekkis sellest, et esimest korda väljastatakse muinsuskaitse tegevusluba vaid üheks aastaks ja järgnevalt on võimalik seda tegevusluba iga kolme aasta tagant pikendada. Selleks tuleb muinsuskaitseametile esitada vastav taotlus, kuid antud juhul jäädi tegevusloa pikendamisega hiljaks. Vaidlustuskomisjon asus seisukohale, et juba välja antud loa pikendamisel ei kaota tegevusluba muinsuskaitseseaduse alusel kehtivust. 

Lisaks Primusele ja Tesmanile osalesid hankel veel mandri ettevõtted Eviko ja Zoroaster ning saarlaste EBC Ehitus. Kuressaare kindluse vallide renoveerimine on ehitusettevõtjatele eluliselt tähtis ja tulus tööots, sest selleks on plaanitud kulutada kuni poolsada miljonit krooni.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)