Kolkakülas elav Putini vastane lõpetas vaikimise (1)

Kolkakülas elav Putini vastane lõpetas vaikimise

LÕPETAS VAIKIMISE: 1990. aastate alguses Putiniga konflikti läinud Marina Salje on hakanud oma mälestusi avalikustama.
Foto: Internet

2010. aasta algas tähelepanuväärsete tähtpäevadega Venemaa lähiajaloos: 10 aastat tagasi sai presidendiks Vladimir Putin ja 10 aastat tagasi suri Peterburi esimene linnapea pärast Nõukogude Liidu lagunemist Anatoli Sobtšak. Ja veel üks, esmapilgul mõnevõrra väiksem tähtpäev – 10 aastat tagasi kolis Pihkva oblasti kolkakülla elama Marina Salje, Venemaa kunagine rahvasaadik, Peterburi linnavolikogu liige. Kogu selle aja jooksul ei andnud naine ühtegi intervjuud, nüüd on ta oma vaikimise aga lõpetanud.

Marina Salje lugu on sünge hoiatus minevikust, mis sumbus kohe, kui algas Vladimir Putini tähelend. Nii kirjutas ameerika ajakirjanik Megan K Stack ajalehes The Los Angeles Times. Postsovetliku aja alguses oli Salje Peterburi linnavolikogu saadik. Tookord teostas ta kontrolli Putini tegevuse üle ja süüdistas meest korruptsioonis. Kuid niipea kui Putinist oli saanud president, kadus Salje avalikkuse vaateväljalt.

Edasi loe laupäevasest Oma Saarest.

Telli Oma Saar siit

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 27 korda, sh täna 1)