Kaali kool alustab autoõpetusega (18)

Kaali põhikool on teinud Pihtla vallavolikogule ettepaneku viia alates 1. septembrist 2010 valla kulul tunniplaani sisse autoõpetus.

Volikogule saadetud kirjas loodab kool muuta ennast laste jaoks niimoodi atraktiivsemaks, et meelitada lapsi Kaali kooli õppima tulema. Koolil oleks vaja õppeklassi ja autoõpetajat, viimasena nähakse Leisi keskkooli õpetajat Erki Kuuske.

Alates septembrist peaksid õpilased saama kakskümmend 50-minutilist sõiduõppetundi ja nädalas kaks teooriatundi.
Kaali kooli praeguste õpilaste arvu järgi arvestatakse sõiduõpetuses kuue õpilasega. Kui raha sõiduõpetuse jaoks küsib kool vallalt, siis eksamitasu ja lubade väljakirjutamise tasu, samuti esmaabiõppe eest peaksid lapsed ise maksma.

Kool teeb vallale ka ettepaneku tasuda teiste piirkondade laste autoõppe eest, sest vald ei kaota sellest midagi, vastupidi, võidab. “Võõras laps toob sisse ligi 20 000 krooni peamaksu aastas + 3500 krooni kohamaksu kuus, mis teeb lapse kohta õppeaastas 51 000 krooni,” seisab taotluskirjas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 36 korda, sh täna 1)