Juhtkiri: Märgakem märkajaid (1)

Juhtkiri: Märgakem märkajaid

 

Maavalitsusel on kaunis traditsioon kevadeti tunnustada üht tublit töötegijat aasta sotsiaaltöötaja tiitliga. Tegija asemel võiks vist öelda ka märkaja, sest on ju sotsiaaltöötajate peamine tegevus abivajajate märkamine – et neile, kes hätta jäänud, saaks ulatatud abikäsi.

Sestap ongi tänuväärne, et need, kes teisi aitavad, saavad kordki aastas esile tõstetud ja tunnustatud. Sest ega me ju head sõna kellegi kohta naljalt ütlema kipu. Peame rohkem loomulikuks taga ajada oma õigusi saada seda, mida seadusetegijad meie jaoks valmis mõelnud on.

Eile sooviti sotsiaaltöö tegijatele usku, lootust ja armastust. Soovime seda meiegi, sest mida keerulisem on aeg, seda enam on neil tööd. Ja kuigi me keegi ei tahaks ilmselt sattuda abipaluja rolli, oleks kas või hea sõna oma valla sotsiaaltöötegijale see päikesekiir, mis aitab tal teisi aidata ja märgata.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)