Muhu ei saa endise Facioga kaubale (4)

Paar kuud tagasi tellija ja töövõtja erinevate arusaamade tõttu seisma jäänud Muhu hooldekodu ehitus ei ole jätkunud, kuna erimeelsuste selgitamine pärast ümbernimetamist Elinord Ehituse nime kandva eks-Facioga jätkub.

Eile Muhus toimunud nõupidamisel otsustati ehitajale saata tellijate meelest ebavajalike tööde ja hindade akt. “Saadame selle välja ja ootame, mis nende seisukoht on, ja siis vaatame edasi,” ütles Muhu vallavanem Raido Liitmäe.

Erimeelsused said alguse sellest, et kui riigihankel lubas odavaima pakkumise teinud Facio Ehituse AS (nüüd Elinord Ehitus AS) ehitada hoone valmis veidi enam kui 17 miljoni krooni eest, siis juba mõne aja pärast, mullu oktoobris küsis ehitaja muudatus- ja lisatööde eest täiendavalt 2 647 176 krooni (pluss käibemaks).

Detsembris arutasid Facio pöördumist hooldekodu ühise projektina ehitavad Muhu, Orissaare, Pöide ja Laimjala valla esindajad ning otsustasid ehitusmaksumuse kallinemist mitte kooskõlastada.
Ehitusfirma lõpetas tööd, viidates külmale ilmale, ning lubas esitada Muhu valla vastu kahjunõude konfidentsiaalsete finantsandmete ajakirjandusele avaldamise eest.
Hooldekeskus peaks Muhu vallavalitsusele üle antama septembris.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)