Juhtkiri: Hirmu sunnil

Juhtkiri: Hirmu sunnil

 

Küüditamise aastapäevad ei unune. Ülehomme paneme välja leinalipud, meenutades seda musta päeva, mille üheks eesmärgiks oli maainimeste kolhoosi sundimine. Ja ehkki terve mõistus ütles midagi muud, hakati pärast seda kolhoosi astumise avaldusi kirjutama.

Täna mõistame kohut veel elus olevate raukade üle, kes tolleaegseid hirmutegusid ellu viisid. Üks küüditaja on Vene ajalehele nuttes tunnistanud, et tegu, mis igasugu seadusi eirates toime pandud sai, on teda rõhunud kogu elu ning ta vabandab nüüd ohvrite ja nende omaste ees.

Teine ütleb seda, et kahetseb, aga vabandama ei hakka, sest oli ise sundseisus. Kui käsku ei täida, saad kuuli. Kui siirad kummagi mehe tunded täna on, jäägu igaühe enda otsustada. Aga kas meil on üldse mingit muud võimalust kui andestada? Kes teaks vastata?

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 10 korda, sh täna 1)