Maaja Kallast: kui sul on lapsed, peab sul nende jaoks ka aega olema! (6)

Maaja Kallast: kui sul on lapsed, peab sul nende jaoks ka aega olema!

NÕUDLIK JA RANGE MAAJA KALLAST: “Olge ikka sama vägevad edasi ning kasvatage oma lapsi,” soovis Maaja saarlastele.
Foto: Ivika Laanet

Kuressaares sündinud tuntud kombeõpetajat ja paljude käitumisraamatute autorit Maaja Kallastit tuli paastukuu esimesel laupäeval Veski trahterisse kuulama üle ootuste palju huvilisi. Pea sadakond inimest sai sedakorda osa Maaja Kallasti vaheda saare huumoriga vürtsitatud suurest kogemuste ja tõeterade varasalvest.

Maaja ütleb, et tark peab siin elus olema. “Kes on rikas inimene? Rikas ei ole mitte see, kes kiitleb oma rahakotiga, vaid see, kes vähe kulutab,” räägib Maaja, rõhutades, et klassika on tähtis. “Kui sul on klassikaline garderoob, mille juurde lisad detailid, siis tundub teistele, et sul on jälle uus [kostüüm],” õpetab ta. Samas toob näite Loode tammikust, kus ta ei kujutaks ette, et keegi arendaja hakkaks sinna maja ehitama.

“Seal on niivõrd ilus, ma ei ole kohanud Eestis midagi niisugust. See on see klassika, mida peame hoidma, ja kui oskame nende põhimõtete järgi elada, siis läheb hästi. Rikkus on see, kui sa esiisade pärandust oskad hoida, olgu ta siis kas või üksainus puu,” räägib Maaja, kes ülikoolis loeb õpilastele kombeõpetust ja Euroopa Liidu riikide kultuuri.

Loe edasi laupäevasest Oma Saarest.

Telli Oma Saar siit

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 109 korda, sh täna 1)