100 päeva ihaldatud paberini (2)

100 päeva ihaldatud paberini

Kätlin Arge, Elise Eimre, Krete Kiider, Häli Nelis, Karl Kipper, Ivar Piterskihh.
Foto: Egon Ligi

Ainult 100 päeva on veel jäänud selle tähtsa paberi, lõputunnistuse kättesaamiseni, mille nimel on 12 aastat vaeva nähtud. See nõuab ju ometi tähistamist.
17. märtsil otsivad abituriendineiud oma kapisügavustest välja kõige uhkemad peokleidid ja kõige kõrgemad kontsakingad, noormehed viigivad püksid, panevad ette lipsu, haaravad roosi, mis juba päeval valmis ostetud, ja sõidavad oma kaaslasele järele. Koos suundutakse abiturientide ballile.

Juba mitmendat aastat toimub abiturientide ball Ritteri restoranis, ja sinna seame sammud meiegi, kel veel aastake abituriendistaatusest puudu. Siseneme ruumi, mis on täis sädistavaid uhketes kleitides neide ja muhelevaid noormehi. Kõik on kogunenud üles balliruumi ja juba kõlabki traditsiooniline avavalss. Noorte tantsuoskused pannakse proovile, kes kui palju kellegi varvastel tallub, selgub üsna pea.

Kristi Kandima, Kerttu Olesk

Edasi loe laupäevasest Oma Saarest.

Telli Oma Saar siit

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 332 korda, sh täna 1)