Kuressaare Soojuse nõukogu juhib Rein Kallas (3)

Eilsel Kuressaare Soojuse nõukogu koosolekul valiti nõukogu juhtima ettevõtja Rein Kallas. Tegevdirektor Paul Leemeti sõnul valiti uus nõukogu esimees seetõttu, et varem nõukogu juhtinud Enn Rettau ei kuulu enam nõukogu koosseisu.

Nõukogu vaatas üle ka ettevõtte 2009. aasta majandusaasta aruande, mille peab kinnitama üldkoosolek. Aastaaruandest nähtub, et Kuressaare Soojuse puhaskasum oli eelmisel aastal 4 714 596 krooni, mis on 316 % rohkem kui aasta tagasi.

Paul Leemet tõdes, et kasumikasvu number tundub küll suur, kuid 2008. aastal teeniski ettevõte tavapärasega võrreldes suhteliselt pisikese kasumi.
Ettevõtte majandustulemusi mõjutasid läinud aastal enim spaateenuste pakkujate poolt ostetava soojusenergia majanduslangusest tingituna vähenenud kogus, aga ka põlevkiviõli ja hakkpuidu hindade langus. Samuti vähenesid oluliselt, võrreldes eelmiste aastatega, Kuressaare Soojuse püsikulud.

Firma juhatus tegi nõukogule ettepaneku maksta puhaskasumist miljon krooni dividendideks, ülejäänu suunata aga eelmiste perioodide jaotamata kasumisse.
Kuressaare Soojuse nõukogusse kuuluvad lisaks Rein Kallasele Toivo Alt, Ahti Viilup, Jaanus Kiil, Mart Tamm, Priit Riim ja Aivar Aru.

Kuressaare Soojus ootab praegu pikisilmi rahastamisotsust keskkonnainvesteeringute keskuselt (KIK), kelle abiga ja oma kogutud kasumi arvelt on plaanis Kuressaarde rajada elektri ja soojuse koostootmisjaam.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 111 korda, sh täna 1)