Juhtkiri: Eelista saaremaist – võta näpust! (16)

Juhtkiri: Eelista saaremaist – võta näpust!

 

Ükskõik kui palju tehakse kampaaniaid “Eelista eestimaist” või “Eelista saaremaist”, tundub, et miski toimib justkui vastuoksa. Osta Hispaania kurki ja Poola sibulat, kodusel maalapil toodetu vea aga sadade kilomeetrite taha, kui müüa tahad. Oleme küll olnud rõõmsad uute kaubanduskettide lisandumise üle lootuses hindu alla saada, aga mida oleme vastu saanud?

Poekette kohaliku põllumehe mure muidugi ei huvita. Tarnitakse sealt, kust saab kokku osta sadade tonnide viisi. Mõningate aiasaaduste osas on meie põllumehed suutnud kokkuleppele saada Saare Selveriga, teised vilistavad siinsete põllumeeste ponnistustele.

Suured kaubandusketid on linnas enamiku väikepoode välja suretanud. Seda enam peaks neil jätkuma austust kohaliku tootja vastu. Koputame siinkohal kõikide kaubanduskettide juhtide südametunnistusele, sest ka need, kes oma sissetuleku põllul rassides kätte saavad, võivad ju oma raha tuua just teie poodi, et sealt mingit muud kaupa osta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)