Kudjape kabelile hakatakse koostama lähteülesandeid (3)

Kudjapele kabeli rajamise teema on taas üleval. Eile hommikul kohtus abilinnapea Argo Kirss usukoguduste esindajatega, et pidada nõu, milline võiks lahkunute ärasaatmise koht olla. Paar päeva varem oli Kirss kohtunud ka Saaremaal ainsana ilmalikku matuseteenust pakkuva Helju Välissoniga.

“Teema on üleval,” nentis abilinnapea, kelle hinnangul tuleb täpselt mõelda, millist kabelit või leinamaja meil vaja on. “Eelmisest aastast on olemas detailplaneering, et aga asi edasi areneks, on vaja lähteülesandeid,” rääkis Kirss, kelle sõnul suudaks Kuressaare linn maksta küll kabeli projekteerimise eest, ent ehitamine peaks oota-ma paremaid aegu.

Ennekõike vajavad kabelit inimesed, kes soovivad oma lähedast ilmalikult matta. Praegu toimuvad ilmalikud matusetalitused kitsukestes haiglaruumides, aastas peetakse neid seal umbes sada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 27 korda, sh täna 1)