Erametsakeskuse Saaremaa tugiisikuks sai Mati Schmuul

SA Erametsakeskus välja kuulutatud piirkondliku tugiisiku konkursi tulemusel hakkab Saaremaa erametsaomanikke nõustama erametsa konsulent Mati Scmuul.

Mati Schmuul ütles Oma Saarele, et tugiisikuna jääb tema ülesandeks era-metsaomanike nõustamine ja nende vajaduste väljaselgitamine, tähtsal kohal on ka MTÜ Saaremaa Metsaühing liikmete arvu suurendamine.

Mati Schmuul hakkab metsaomanikke vastu võtma Kuressaares Uus tn 10 asuvas ruumis ning koostöös omavalitsustega ka valdades kohapeal. “Eesmärk on metsaomanikule lähemale minna, et ta ei pea Kuressaarde sõitma ja mind taga ajama, pigem on sedapidi, et mina hakkan teda taga ajama,” lausus Schmuul.

Möödunud aasta septembrist kuni tänaseni oli tugiisikuna ametis mandril elav Helen Pilv, kes ise alles õppis metsandust. Metsaomanike hinnangul ei võimaldanud mandril elamine ja õppimine olla tal Saaremaa tugiisiku ametile piisavalt pühendunud. Äsjalõppenud konkursi tulemusel jäi enamikus maakondades ametisse senine tugiisik. Lisaks Saaremaale vahetus tugiisik Pärnu-, Järva- ja Tartumaal.

Tugiisiku toetuse määr on kuni 15 000 krooni kuus, millele võib lisanduda kuni 9898 krooni kuus tulemusliku töö eest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 30 korda, sh täna 1)