Sepa Naadi raius sõrulaste peljatud tunded raamatusse

Sepa Naadi raius sõrulaste peljatud tunded raamatusse

ARVASIN, ET KÕIK DIREKTORID OLID VUNTSIDETA: Romaanis kirjeldas Adena Sepp kalatööstuse direktorit kena vuntsidega mehena. “Mõtlesin välja vuntsidega direktori, et lugejad ei hakkaks tegelaskuju kellegagi samastama. Kui raamat oli juba trükist tulnud, siis tabasin – Poopuul olid ju vuntsid!” Kalatööstuse eksdirektoril, Salme vallavanemal Kalmer Poopuul polnud sellest midagi. Autogrammi sai raamatusse temagi.
Foto: Aare Laine

Inimestevahelised suhted, töökaaslastevahelised probleemid naistekollektiivis, probleemid alkoholiga ning armastus, armastus, armastus – seda kõike leiate siit rohkesti. Kalatööstuse mured ja rõõmud taasiseseisvunud Eestis, rutiinne töö, hall ja üksluine argipäev… kuni kõik äkki muutub – uue ülemuse saabumisega oleks kui päike Katreni jaoks pilve tagant välja tulnud! Kas nii jääbki alatiseks? Kes oskaks küll ette näha armastuse keerdkäike…

Nõnda võtab romaani “Peljatud tunded” autor Adena Sepp Salmelt (kodanikunimega Nadežda või lihtsalt Naadi Sepp) kokku kirjastuse Canopus ilmutatud raamatu sisu. Salme ja Läätsa kandis palju elevust tekitanud raamatu tegelaskujudes püüavad romaani läbi lugenud huvilised ära tunda omakandiinimesi. Küllap neid seal ongi. Kuid nagu ilukirjanduses ikka, tugineb põhiosa romaanist kirjaniku fantaasiale.

Edasi loe laupäevasest Oma Saarest.

Telli Oma Saar siit

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)