Kevad kolme tunni kaugusel? (1)

Kevad kolme tunni kaugusel?

EUROPARLAMENDIS: Saarlaste delegatsioon koos parlamendisaadik Vilja Savisaarega. I reas vasakult Arnold Lokna, Priit Pihel, Elo Naaber, Lilian Raadel, Vilja Savisaar, Luule Aadussoo, Kristi Sillart, Kadi Loode, Marko Ilumets, Koidu Allvee, Arvet Kallas. II reas Tarmo Nook, Ülle Sepp, Piret Sarjas, Helle Kukk, Maile Aale, Eve Kaasik, Viive Reinväli.
III reas Karel Miil, Kaljo Tuuling, Kersti Tarvis, Meelis Sepp, Triinu Putnik, Peeter Vitsur, Taimo Antsaar ja Valdur Lind. Foto: Mikk Pikmets

Kas 48 tunniga on võimalik külastada kolme riiki Euroopas? Sellele küsimusele asus 24 saar-last vastust otsima 23. veebruaril marsruudil Kuressaare–Tallinn–Kopenhaagen–Brüssel–Stockholm–Tallinn–Kuressaare. Tegelikult oli meie reisi eesmärk külastada Euroopa Parlamenti Brüsselis.

Eeltöö selleks algas juba paar kuud varem, kui saime küllakutse äsja ametisse valitud parlamendisaadikult Vilja Savisaarelt. Iga Eestist valitud saadik võib aastas võõrustada 100 külalist.

Pärast 3,5-tunnist lennureisi vahemaandumisega Kopenhaagenis jõudsime Euroopa südamesse, +4-kraadisesse vihmasajusesse Brüsselisse, kus muruplatsid juba rohetasid. Meile tundus, et oleme sattunud äkitselt kevadesse ja korrapealt olid ununenud kõrged lumehanged ja härmaehtes puud. Lumi pole Brüsselis muidugi tundmatu nähtus, kuid enamasti pärast sadu see kohe ka sulab.

Elo Naaber

Edasi loe laupäevasest Oma Saarest.

Telli Oma Saar siit

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 326 korda, sh täna 1)