Kuressaare plaanib lipule vapi lisada

Kuressaare plaanib lipule vapi lisada

 

Kuressaare linnavalitsus teeb ettevalmistusi linna lipule linna vapi lisamiseks, et lipule rohkem ajaloolist mõõdet anda.

Linnapea Urve Tiidus ütles Oma Saarele, et seadusest tulenevalt peab lipu muutmisel küsima arvamust ka riigikantseleist ning linnavalitsus astub ideega avalikult üles 26. märtsil toimuval volikogu istungil.
Tiiduse sõnul pole linna lipule vapi lisamise idee tegelikult uus. Linna kunstnik Endla Tuutma tegi mõned kavandid juba paar aastat tagasi, kui see mõte linnavalitsuses üles kerkis. Tuutma soovitas ise valida variant, kus vapp on kujutatud lipu keskel ilma kilbita (pildil).

“Kuressaare vapil on põhijoontes säilinud selle keskaegne kuju. Kui ma ei eksi, oligi see üks põhjusi – vappi lisades lipule rohkem ajaloolist mõõdet anda,” rääkis linnapea. “Teine põhjendus oli, et maavalitsuste lippudel on kõigil vapid lisatud ja see annab lippudele visuaalset jõudu juurde.”
Urve Tiidus tõi välja ka asjaolu, et lipp on rohkem nähtaval kui vapp, kuid vapp on ka väga kaunis sümbol.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 32 korda, sh täna 1)