Kaarma vald tõrjub täiskasvanud lastele mõeldud bussidest (14)

Kaarma vallavalitsus otsustas, et õpilaste veoks kasutatavad bussid peavadki olema esmajoones lastele, mitte aga tasuta sõitu soovivatele täiskasvanutele.

Kaarma vallavanem Margus Mägi ütles Oma Saarele, et näiteks eelistavad tihti õpilasliini bussi Aste aleviku inimesed, kellelt sõidu eest ka raha ei küsita.

Samas on seetõttu juhtunud, et buss on täiskasvanuid täis ja lapsed peavad püsti seisma või ei mahu üldse bussi. Kuid õpilasbussid on tema sõnul siiski õpilastele mõeldud ja seetõttu otsustaski vallavalitsus, et õpilasbussiteenust võivad kasutada ainult Kaarma valla sissekirjutust omavad õpilased. “Täiskasvanutel tuleb kasutada maakondlikke reisijateveo liine,” seisab vallavalitsuse otsuses.

Margus Mägi täiendas, et loomulikult pole vabade kohtade olemasolul välistatud, et bussijuht võib ka täiskasvanu sõidukisse lubada. Kuid nüüd on tal alust ka keelduda. Sama otsusega tühistas Kaarma vallavalitsus õpilasliini peatused Kuressaares Juhan Smuuli tänaval Tooma kaupluse juures ja Astes.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)