Hip-hopsti ja HIPPOPHAE saigi Püha mehe marjamaale! (2)

Hip-hopsti ja HIPPOPHAE saigi Püha mehe marjamaale!

TALVEL HIP-HOPSTI HIPPOPHAE JUURDE EI SAA: Kolmapäeval näitas talunik Rain Metsmaker Marjamaa kümne hektari suurust astelpaju (Hippophae rhamnoides) istandust vaid eemalt.
Foto: Egon Ligi

Mees Püha külast, Rain Metsmaker nimi, asutas kaheksa aastat tagasi kaaslastega osaühingu RK Marjamaa ja rajas Sandlas kümne hektari suurusele uudismaa-alale astelpaju (Hippophae rhamnoides) istanduse. Pärna talu peremehest on saanud Saaremaa üks kogenenumaid astelpajukasvatajaid.

Just praegusel kevadtalvisel ajal kulub vähemalt klaasike kosutavat vitamiinirikast astelpajumahla meile kõigile iga päev ära. Pärna talu peremehel on külmkapist omakasvatatud marjad võtta. Mõõdetud kogus kollaseid marju pisikesse mahlapressi ja mõne minuti pärast on mahedamaitseline jook klaasides.

“Mõnus, väga hea!” kiitis fotograaf Egon Ligi, kes seda kuldkollast karastavat jooki esmakordselt manustas.

Edasi loe tänasest Oma Saarest.

Telli Oma Saar siit

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 102 korda, sh täna 1)