Riigikogu Saarte ühendus teeks saarlastele tasuta ülesõidu (11)

Grupp riigikogu Saarte ühenduse liikmeid soovib lisada ühistranspordi seadusesse lõike, mille kohaselt oleks reisijate vedu avalikul liiniveol Mandri-Eesti ja saarte ning väikesaarte vahelisel laeva-, väikelaeva või parvlaevaliinil tasuta.

Sama kehtiks Saaremaa ja Hiiumaa vahelisel ning Saaremaa ja Saare maakonna haldusterritooriumil asuvate väikesaarte vahelisel veol.
Ühtlasi soovib nimetatud grupp rakendada saarel registreeritud ettevõtjatele ja saare elanikele sõiduki üleveol soodustust 50 protsenti sõidukipileti tavahinnast. Eelnõu kohaselt tuvastab õiguse sõidusoodustusele vedaja.

Pöördumise eelnõu põhiseadusele vastavuse kohta saatis õiguskantslerile teisipäeval Saarte ühenduse aseesimees Kalev Kotkas. Kava kohaselt peaks seadus jõustuma järgmise aasta algusest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)