Juhtkiri: Traat ette ja kõik! (28)

Juhtkiri: Traat ette ja kõik!

 

Kaasinimesega tuleb ikka arvestada ja temaga inimese moodi käituda. Isegi siis, kui tema käitumine meid häirib. Vahel tuleks asjad lihtsalt kõigepealt rahulikult selgeks rääkida. Mõnikord mõtleme, et seadused on kummalised ja keda need küll kaitsevad. Ehedaks näiteks on tee okastraadiga sulgemise lugu, mille tõttu noor inimene raskelt viga sai.

Me kõik peame üha rohkem harjuma sellega, et eraomand on puutumatu. Selle tagab meile põhiseadus. Puutumatu on ka see maa, mis eraomandis on. Prokurör lõpetas kriminaalasja memme suhtes, kes oma maal olevale teele okastraadi ette tõmbas, sest traataia tegemine eramaale pole keelatud. Mis pole keelatud, on ju lubatud.

Kui tahetakse aga maksma panna oma õigusi seal, kust kohalikud inimesed on harjunud läbi käima, siis peaks seda tegema kuidagi inimlikumal viisil. Lihtsalt traat ette, mõtlemata tagajärgedele! Küllap olnuks võimalik teesulgemine käepäraste vahenditega nähtavaks teha, et sellest juba eemalt aru oleks saadud. Oleks vaid pidanud veidi mõtlema.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)