Orissaare näitering tegi kotermanni (1)

Küünlakuus esietendus Kuressaare Linnateatris harrastusteatrite festivalil “Meretagune asi” Orissaare näiteringi lühem variant Aadu Hindi näidendist “Kotermann ehk Rummu Jüri Kihnu Jõnni “Manni” peal”.

Pealkirja all “Mis juhtus Kihnu Jõnniga, kui Manni peal oli kotermann” toodi publiku ette lõbus ja lustlik naljamäng. Lavastaja Ellen Teemuse sõnul planeerisid nad oma lavastuse välja tuua just Aadu Hindi festivaliks: “See tundus selline kerge ja lahe ning hea mängida ja meil olid olemas ka sobivad osatäitjad.” Ta lisas, et lavastamisel tegid seekord suurema töö ära näitlejad ise, keda aitas Orissaare kultuurimaja juhataja Anu Viljaste, kuna Ellen Teemusel endal oli tervisega probleeme.

“Nüüd on esimesed etendused ära olnud ja eks seda rohkem kokku kleebib, mida rohkem mängida,” lausus Teemus, kes on seda Hindi näidendit ka varem lavale toonud, Saaremaa Rahvateatri 40. sünnipäevaks. Nüüdne variant on lavastaja sõnul rohkem kärbitud, et ei jääks venima ja oleks hoogne.

Anu Viljaste, kes ise uues lavastuses madrust mängib, sõnas, et kodupublik on neid alati hästi võtnud. “Esietendus linnateatris võeti ka väga soojalt vastu, kuigi rahvast oleks võinud rohkem olla,” lausus ta, lisades, et kõige tähtsam oli, et nad said oma ülesandega hakkama ega vedanud Ellenit alt.
“Iseseisvat tööd oli näitetrupil palju, aga kõik sai korda,” sõnas Viljaste.
Peaosalist Kihnu Jõnni kehastab Muhust pärit harrastusnäitleja Ardo Vahter, Rummu Jüri rollis on kelmika ja kavala olemisega Mihkel Mereäär.

Helje Basihhina mängib väljapeetud ja soliidset lipukaptenit August Villsaart. Miraldana jääb silma võluv Taimi Kirr ja pruudi osas Anneli Kaljuste. Neitsi osatäitja Ingrid Holm naerutab publikut oma humoorika olemisega. Madruseid kehastavad Enno Rahu, Robert Vahter, Ivar Viil, Peeter Kiirend, Lembit Ardel ja Anu Viljaste, pootsmani Aivar Jaas.
Esmaspäeval oli orissaarlastel võimalus näha Jõnni-etendust kohalikus kultuurimajas ning 16. märtsil mängivad orissaarlased oma lavastust Pärsama kultuurimajas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 40 korda, sh täna 1)