Koerad teevad Laimjalas hunti (8)

Toimetusse on tulnud mitmeid vihjeid, et Laimjala kandis liiguvad ringi hundid, kes kimbutavad sügava lume tõttu raskustesse sattunud metskitsi. Üks vihje saatnutest väidab, et on näinud, kuidas kitsejälgede kõrval on näha olnud ka hundijälgi, ja küsib, kas inimestel on ikka ohutu metsas liikuda.

Oma Saar uuris Saarte jahimeeste seltsi esimehelt Vilmar Reilt, kas üle jäätunud mere on Saaremaa huntidele lisa tulnud.
Laimjalas elav Rei on kohalikust “hundiprobleemist” teadlik, aga tema väitel hulgub sealkandis ringi mitu suurt koera, kelle omanikke ei ole seni suudetud kindlaks teha. “Inimesed ei tee hundi- ja koerajälgedel vahet,” ütles Vilmar Rei, “sellest see hundijutt.”

Ta kinnitas, et jahimehed on iga teadet väidetavatest hundijälgedest kontrollinud, aga seni on satutud vaid koerajälgedele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)