Bussijaam paiskab piletimüügi ilmavõrku (9)

Juuni keskpaigaks valmib Kuressaare bussijaamal uus ja innovaatiline piletimüügisüsteem, mis on kättesaadav nii internetis kui ka mobiiltelefonis.

Bussijaama juhataja Aare Lehtsi sõnul laekus bussipiletite müügisüsteemi loomise lihtmenetlusega riigihankele ühtekokku kolm arvestatavat pakkumist ning võitjaks kuulutati viimaks Tallinna IT-firma InfoSys OÜ.
Pärast süsteemi juurutamist on Lehtsi kinnitusel Kuressaares esimesena Eesti bussijaamadest võimalik pileti eest kassas maksta pangakaardiga.

Süsteemi hakatakse Lehtsi kinnitusel tegema kohe pärast hankelepingu allkirjastamist, sest valmis peab see olema juba 15. juuniks. “Projekti raames uuendatakse täielikult Kuressaare bussijaama bussipiletite müügisüsteem, mis võimaldab Saare maakonna elanikel ja külalistel osta pileteid internetis ning otsida maakonna bussiinfot nii teksti- kui ka kaardipõhiselt,” selgitas Lehtsi.

Uut veebilehte saab vaadata ka mobiiltelefonis, seega on vajalik info inimestele veelgi kättesaadavamaks tehtud. Veebikülg ühendatakse peatus.ee portaaliga, kust kasutajad suunatakse automaatselt edasi pileteid ostma või broneerima. Lisaks on müügisüsteem omakorda ühildatud maanteeameti infopagasiga, kust päritakse liiniinfot, ja sinna edastatakse ka piletimüügi aruandlus. Ühtlasi võimaldab uus süsteem eurole üleminekut täiendavate lisaarendusteta.

Kuid arenemisplaane on Lehtsi sõnul veelgi: “Edasiarenduste käigus näeme ette m-pileti (mobiilipilet – toim) ostmise võimalust ning piletite triipkoodide kontrolli esialgu bussijaama kassas ja hiljem ka bussides,” rääkis bussijaama juhataja.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)