SLK sai parvlaeva “Muhumaa” kätte (jälgi reaalajas laeva asukohta) (1)

BLRT Fiskerstrandi laevatehas Norras andis eile Saaremaa Laevakompaniile üle parvlaeva “Muhumaa”, mis jõuab Rohukülla 3–5 päeva pärast.

SLK juhatuse esimehe Tõnis Rihvki sõnul heisati parvlaeval eile õhtul Eesti lipp ning laev alustab, niipea kui ilmaolud lubavad, esimesel võimalusel teekonda Väinamerele.

“Ilmastikuolud on rasked, kuid laev peaks saabuma Rohuküla sadamasse orienteeruvalt 3–5 päeva pärast. Kohale jõudes seisavad ees veel viimased proovisõidud ja dokumentide lõplikud vormistamised. Meie eesmärk on panna uus laev operatiivselt liinile ning loodame, et juba järgmise nädala alguses saab Hiiumaa ja mandri vahet sõita “Muhumaaga”,” lausus Rihvk.

Parvlaeva “Muhumaa” teekond algab Põhjamerelt, kust laev siirdub läbi Taani väinade ning võtab seejärel suuna Hiiumaa põhjatipule, Rohuküla sadamasse sõidab laev Hiiumaa ja Vormsi vahelt. “Muhumaa” mahutab 160 sõiduautot ja kuni 600 reisijat. Alus on 97,8 meetrit pikk ja 18,5 meetrit lai ning suudab arendada kiirust 16 sõlme. Laev läbib Hiiumaa ja mandri vahemaa 75 minutiga, millele lisandub laadimis- ja lossimisaeg.

Vaata, kus laev hetkel asub!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 44 korda, sh täna 1)