Kadunud poeg Andres leidis Sahhalinilt tee koju (2)

Laupäeval ETV saates “Sind otsides” sai üle 20 aasta oma Saaremaa perega kokku vanim poeg, Venemaal Sahhalini saarel elav Andres Lember. Eestisse tulles nägi ta Tallinnas esimest korda täiskasvanud peast oma esiklast, tütar Vellit, kes elab Soomes.

Andrese ema Aino Torri ütles Oma Saarele, et ega ta suurt lootnudki, et saate meeskonnal õnnestub tema poeg üles leida. “See oli tõesti väga suur üllatus meile, ta oli liiga kaua kadunud olnud. Ta ei olnud selline, et ta oleks korda rikkunud, joonud või suitsetanud, ja ma arvasin, et ta on hukkunud,” rääkis Aino Torri.

Andres Lemberi sõnul oli see, et ta perega kontakti ei otsinud, tema viga. “Et ma koju ei tulnud, et ma ei kirjutanud. Mida vanemaks, seda kiiremini aastad lähevad. Nagu paljudel – et teen seda homme, aga homme ei tule mitte kunagi, tuleb täna teha,” tõdes Andres teleekraanil.
Saates avaldas ta siiski lootust, et pere võtab teda hästi vastu. “Tahan juba neid näha, nad on mulle kallid inimesed. Ema on ema, paremat kui ema ei ole mitte kedagi maailmas,” kinnitas ta pisarsilmil.

Hästi omaksed teda ka vastu võtsid. Aino Torri ütles end nüüd lootvat, et poeg tuleb taas külla aastal 2011. “Andres oli nii õnnelik kodus. Ikka pisarateni õnnelik,” kinnitas ta.
Saade salvestati möödunud aasta lõpul enne jõule ja pere sattus saatesse Aino Torri poja Laasi ettevõtmisel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 149 korda, sh täna 1)