Nael: Sugupullide saladus lahendatud

Nael: Sugupullide saladus lahendatud

 

Ammu on juba käinud kõlakad, et siinsed mehed on ühed kõvad sugupullid ja tõutäkud. Lätlased ei saa meile kohe üldse vastu. Siiani vaid saunajutu tasemel olnud saladuse lahendas kohalik sugu-uurija Kaljo V. Nire-Märgjärv, kes on automaatselt tõusnud sellega Nobeli preemia kandidaadi staatusesse.

“Jopa kolla, kaua võib!” käratas üks päev mu üleaedne Märgjärv, kui ma talle ütlesin, et taaraautomaadi sabas mehed rääkisid, et saarlased on lapsi teinud üle ilma. “Selle teeme me kindlaks,” andis ta mulle lubaduse, öeldes, et järgmisel kolmapäeval kell kaheksa on saladus lahendatud. Ega’s Heming-way ilmaasjata öelnud, et igas sadamas on üks eestlane. Ajaloo eest on varju jäänud fakt, et tegelikult pidas kuulus kirjamees algselt silmas hoopis saar-lasi, aga kui vana Ernest nägi, et saarlasi tolgendab igal pool, ei olnud sellel lausel enam vurtsu sees ja ta asendas saarlased eestlastega.

Edasi loe laupäevasest Oma Saarest.

Telli Oma Saar siit

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 12 korda, sh täna 1)