Viirest sai türklaste Troll (4)

Taanlastelt rendile võetud ja Väinamerel sõites Viire nime kandnud parvlaev lahkub peagi Taanist ja alustab uut elu Trolli nime all Küprose vetes. Inglise keelest tõlgituna tähendab uus laevanimi kas kivihiidu või lanti.

Henrik Johanseni juhitud Taani laevafirma K/S Korsør müüs parvlaeva hiljuti uuele Küprose firmale Filo, mille omanikeks on türklased. Laev hakkab teenindama Küprose ja Türgi vahelisi reise.

Sellest ajast kui laeva kümme aastat kestnud rendileping Saaremaa Laevakompaniiga eelmise aasta sügisel lõppes, on laev seisnud Taanis Nakskovi sadamas. Oma viimased reisid Muhu ja mandri vahel tegi Viire oktoobri alguses. Praegune Troll ja hiljutine Viire on kandnud ka nimesid Difko Korsør ja Superflex Charlie.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)