Roopad tekitasid paksu verd (15)

Roopad tekitasid paksu verd

NÖRDINUD MAJAELANIK: “Siit ei lähe ju lapsevankrigagi läbi!” osutas Raivo Metsküla üleeile majaesisele kuumaastikule.
Foto: Egon Ligi

Kuressaares Marientali elamurajoonis raskendasid jäätunud roopad kaks päeva liiklemist nii jalgsi kui ka autoga ning üks majaelanik lõhkus koju sõites auto summuti. Eile sai majaesine korda.

“Teisipäeval, kui see kõik oli pehme, siis traktor käis ja ajas teised õued kõik lahti, kuid meie maja juurest ei lükatud,” oli Pihtla tee 34 maja elanik Raivo Metsküla vihane. Mees oli ise traktoristi veel ekstra palumas käinud, et see tema majaesise samuti siledaks lükkaks, kuid tulutult. Traktorist väitnud, et tal pole aega.

“Ja pimedas, kui inimesed töölt tulevad, pole siis ime, kui oma käeluud või midagi muud ära murrad,” oli Metsküla majaelanike pärast mures. Sest kui suvel on teeauke võimalik märgata, siis talvel teeb värskelt peale sadanud lumi olukorra raskemaks.
“Siit ei lähe lapsevankrigagi läbi,” näitas Metsküla, kelle naine üleeile ühes roopas ka oma auto summuti lõhkus. Madalama autoga ei olnud lihtsalt võimalik sealt läbi tulla ja värskelt peale sadanud lume tõttu ei näinud ta ka enne, et roobas nii sügav on.

“Meile ei ole keegi rääkinud ei auto katkiminemisest ega isegi sellest, et seal halb olukord on,” väitis OÜ Kuressaare Elamute Hooldus juhatuse esimees Hain Vaher Oma Saarele pärast seda, kui oli ise eile hommikul olukorraga tutvumas käinud, ning kinnitas seejärel, et olukord on likvideeritud.

“Kahju maksab alati kinni süüdlane ja kui leitakse, et selleks on Elamute Hooldus, siis hüvitab Hooldus,” lubas Vaher, selgitades, et reeglina vastutab oma maja territooriumil majaomanik ehk siis elanik, aga kui nad on lepinguga vastutuse delegeerinud haldusfirmale, siis maksab too. Vaheri sõnul ei ole Elamute Hooldusele sellistest oludest Pihtla teel kahjuks seni teada antud.

Hain Vaher palus ka inimestel, kelle majad nende ettevõtte hallata on, helistada kõikide probleemide puhul ikka otse neile. “Probleeme ei ole sellega – kui inimestel on vaja, siis helistavad ja lükatakse ära,” ütles Vaher, kelle sõnul ei olegi mõtet hakata otse traktoristiga rääkima.
Traktoristi oma sõnade kohaselt ei saanud ta teisipäeval hoovi lumest puhastada, sest seal olid autod pargitud nii, et tema oma masinaga sealt vahelt läbi ei mahtunud.

Hain Vaher kinnitas, et teid lükatakse puhtaks siiski regulaarselt, kuid vahepeal olnud sulailma tõttu hakkasid mõned kohad tõesti läbi vajuma ja külmusid ära. Ja praegu seal kergem tera enam peale ei hakka.
“See talv on ju tõepoolest ekstreemne ja talvetöödeks on tehtud nii suuri kulutusi, mida ei ole osanud keegi ette planeerida,” rääkis Vaher, pidades silmas lisaks territooriumide ja kõnniteede puhastamisele ka kõiki katustelt lume rookimisi ja jääpurikate tõrjumist. See kõik on tema sõnul majadele täiendav kulu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 93 korda, sh täna 1)