Jana Raadik sai Ameerikas doktoriks (6)

Jana Raadik sai Ameerikas doktoriks

NAASEB KODUMAALE: Jana Raadik kavatseb Ameerikamaa tolmu jalgadelt pühkida ja kodumaale naasta.
Foto: Erakogu

Jana Raadik, kes õpib Ameerikas Colorado ülikoolis, kaitses 1. märtsil edukalt oma doktoriväitekirja “Kultuurimälu ja paiga identiteet”.

“Käsitlesin oma doktoritöös teoreetiliselt ja sügavuti paiga identiteedi, maastiku, kodu ja mälu vahelisi seoseid,” selgitas vastne doktorikraadi omanik ja lisas, et töö empiiriline osa põhines Saaremaad külastanud turistide küsitlusel.

Möödunud aasta 21. septembril Oma Saares ilmunud intervjuus rääkis Jana, et uurib oma doktoritöös, mida arvavad Saaremaast ja saarlastest meie külalised, milliseid elamusi on nad siit saanud jne.
2007. aasta suvel korraldas ta parvlaevadel 600 Saaremaa külastajale ankeetküsitluse ja tegi süvaintervjuusid. Jana Raadiku doktoritöö hinnati suurepäraseks, ja mis täiesti enneolematu – tal ei ole vaja sellesse teha mitte mingeid korrektuure!

Oma tuleviku tahab Jana siduda ikkagi kodumaaga. “Eile esitasin taotluse Tallinna ülikooli postdoktorantuuri. Kui see rahuldatakse, siis jah, Eestisse tagasi,” kinnitas vastne doktor Oma Saarele. “Eks suvi näitab, mis sügis toob.”

Hetkel on Janal käsil taas rahvusvahelise suveülikooli planeerimine Saaremaal, mis tänavu toimub augustis. Teemaks ikka säästliku turismi võimalused saartel. Jana lubas sel aastal kaasa võtta ka neli ameerika tudengit, kellel on juba tekkinud suur huvi Saaremaa vastu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 37 korda, sh täna 1)