Ametikooli õppurid kokkasid edukalt (2)

Ametikooli õppurid kokkasid edukalt

Foto: Peeter Kukk

Esmakordselt Kuressaare ametikoolis toimunud teise ja kolmanda kursuse kokaeriala õpilaste üleriigilistel võistlustel “Kokakunst Kuressaares” saavutasid väga häid tulemusi ka kohaliku ametikooli õpilased ise.

“Lisaks rõõmule kordaläinud üritusest, mis loodetavasti kujuneb traditsiooniks, saame veel rohkem rõõmu tunda meie õpilaste heast esinemisest. Kõik võistlusest osa võtnud viis Kuressaare ametikooli õpilast tulid oma meeskonna koosseisus esikolmikusse,” ütles ametikooli teabejuht Taavi Tuisk, lisades, et kuu aja pärast on juba järgmine võistlus – “Nooruslik kevad” Narvas.

III kursuse kokkadest pälvis esikoha ja kohtunikekogu liikme, Helsingi Helka hotelli peakoka Jani Ruohoneni eriauhinna parima liharoa eest Maario Loorits (fotol). Esikohale tuli ka Andrei Višnjov Ida-Virumaa kutsehariduskeskusest.
II koha saavutasid 3. kursuse kokad Raido Soosaar Kuressaare ametikoolist ja Krestina Õun Haapsalu kutsehariduskeskusest. III kohale tulid Jörgen Kohal Kuressaare ametikoolist ja Marek Ots Põltsamaa ametikoolist.

Teise kursuse kokkadest võitsid esikoha Marvin Alp (Haapsalu kutsehariduskeskus) ja Mihkel Manglus (Tartu kutsehariduskeskus). II koha pälvisid Anni-Regina Tammsalu Kuressaare ametikoolist ja Priit Tammis (Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskool). III koha said Arli Allvee Kuressaare ametikoolist ja Anastassia Mäesepp Ida-Virumaa kutsehariduskeskusest.
Võistlejatel tuli kaheliikmeliste võistkondadena valmistada kahekäiguline õhtusöök.

Žüriisse kuulusid Helsingi Helka hotelli peakokk Jani Ruohonen, Kuressaare Arensburgi hotelli peakokk Eneli Kreem, Tallinna lounge-restorani Pärl peakokk Indrek Liiv, Eesti hotelli- ja turismimajanduse erakooli õppejõud Küllike Varik ning Kuressaare ametikooli kokaeriala vilistlane, suure võistlus- ja kohtunikutöö kogemusega Heinrich Liis. Teisipäeval alanud ja eile lõppenud võistlustel osales üheksa kooli.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 75 korda, sh täna 1)