Salme laeva luunupud osutusid ainulaadseiks

Salme laeva luunupud osutusid ainulaadseiks

 

Täna esitletakse Tallinnas ajalooinstituudis raamatut “Ilusad asjad. Tähelepanuväärseid leide Eesti arheoloogiakogudest”, kus on sees ka Jüri Peetsi ja Liina Maldre artikkel Salme laevmatusest leitud ainulaadsetest vaalaluust nuppudest.

“Nemad kirjutavad Salme laevast, täpsemalt laeva neetidest, mille põhjal teevad põnevaid järeldusi, ning artikli raskuskese on luunuppudel, millest osa on absoluutselt unikaalsed Eesti kontekstis,” ütles Oma Saarele raamatu koostaja ja toimetaja Ülle Tamla. Tema sõnul on need nupud valmistatud vaalaluust ning midagi sarnast ei ole Eestist kunagi varem leitud.

Ülle Tamla lisas, et kui saarlased on raamatust huvitatud, siis edaspidi on seda võimalik osta Saaremaa muuseumist.
342-leheküljeline raamat koosneb 18 artiklist ning on läbinisti värviline ja rohkete illustratsioonidega. Teose esitlus algab Tallinnas kell 15.30.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 26 korda, sh täna 1)