“Muhumaa” Norras peaaegu korras (jälgi laeva asukohta!) (2)

Väinamere uus parvlaev “Muhumaa” saab Norras veel viimast lihvi ja loodetavasti hakkab Eesti poole liikuma järgmisel nädalal.

Saaremaa Laevakompanii tegevjuht Tõnis Rihvk ütles, et info, nagu oleks laeval mootoririke, ei ole päris korrektne. “Ma võiksin teistpidi öelda, et me ei võta vastu laeva, mis ei vasta lepingutingimustele,” märkis Rihvk. “Ehk siis praegu ei ole kõik asjad veel korras, aga katki õnneks ei ole midagi.”

Seda, et “Muhumaa” ei seisa vaid sadamas, võib jälgida ka satelliidi abil laevade liikumist näitaval marinetraf-fic.com internetilehel. Nii sõitis “Muhumaa” ranniku ääres ringi üleeile õhtupoolikul. Rihvki sõnul tehti käigukatsetusi, mis näitasid, et asi võiks parem olla. “Selle raha eest võiks olla rohkem asja,” ütles ta.
Algselt veebruaris Hiiumaa ja mandri vahelisele liinile jõudma pidanud laeva kohalejõudmine on plaanitud kõikide asjaolude õnnestumisel märtsi keskel.

Uus reisiparvlaev mahutab 160 sõiduautot ja kuni 600 reisijat. Alus on 97,8 meetrit pikk ja 18,5 meetrit lai ning suudab arendada kiirust 16 sõlme. Laev läbib Saaremaa ja mandri vahemaa 23 minutiga ning Hiiumaa ja mandri vahemaa 75 minutiga, millele lisandub laadimis- ja lossimisaeg.

Vaata, kus laev hetkel asub!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 25 korda, sh täna 1)