Lugeja kiri: Lehesõjast

Kohalikul leheturul on puhkenud sõda. Konkurendid püüavad teineteist üle trumbata, et suuremat turuosa saada. Täiesti loomulik tegevus turumajanduse tingimustes ja minu arvates võidab sellest lugeja.

Seda imelikum on lugeda, et lehed püüavad teineteist kogu aeg maha teha. Üks räägib teise maksuvõlgadest, teine on otsustanud avalikustada selle, kuhu lehe omanik oma raha paneb. Maalehest lugesin, et pole siin kekutada kummalgi. Sellises olukorras loeb vaid see, kumma rahakott kauem vastu peab.

Ka suured kaubandusketid on üksteisele konkurendid ja paljud meist on arvanud, et palju siis neid siin vaja on. Kordagi pole me aga lugenud kusagilt seda, kuidas neil majanduslikult läheb. Mitte üks neist pole teise sente lugenud, kuigi arvata võib, et praegusel ajal ei ole just suure tulu teenimise aeg.
Täpselt sama olukord on ka automüügi- ja -teenindusfirmadel. Uusi autosid ostetakse vähe, mitmed masinad seisavad, sest inimestel pole töötuse tõttu vajadust iga päev ringi liikuda. Ometi ei kiru firmad üksteist, vaid kõik püüavad anda endast parima, et ellu jääda.

Oma Saar kuulutas hiljuti, et hakkab nime vahetama ja Hiiumaale laienema. Hiiu Lehte lugedes tundus, et see ajas toimetajal harja punaseks. Mina aga küsin, miks? Ega siis Hiiumaa pole turumajanduslikult teistsuguses olukorras kui muu Eesti. See, kelle lehte ostetakse, selgub alles pikema aja jooksul. Loeb see, kes teeb sisukamat ja silmale ilusamat väljaannet.

Mis puudutab lehe nimevahetust, siis on lugejal ükskõik, miks seda tehakse. Kas kohtuotsuse nõudel või vabast tahtest. Tänapäeval võib inimenegi oma nime palju säädsama vastu vahetada, kui tahab. Ja on vahetatudki. Minul on vaid üks soov, ärge pange mingit vana nime, mis on juba varem olnud. Ju leiab uue ka, kui tahetakse. Mina loen praegu veel mõlemat lehte, kuigi oma eelistus hakkab juba tekkima. Igal teisel on ka see õigus olemas, nii et paha pole siin miskit.

Tegelikult tahtsin ma ütelda, et kui rahad kokku pannakse ja koos ühte ajalehte välja andma hakatakse, oleks vist kõige parem olevat.

A. K. (nimi toimetusele teada)
mõlema Saare maakonnas ilmuva lehe lugeja

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 22 korda, sh täna 1)