Juhtkiri: Saarlased, tulge koju! (43)

Juhtkiri: Saarlased, tulge koju!

 

Maakonna elanike arv väheneb iga päevaga. Orissaare vald, kus vähemalt viimased sada aastat on elanud üle 2000 inimese, on ka lõpuks n-ö alla andnud. Nüüd saab vaid nentida, et Saare maakonnas on tänasel päeval vaid kaks valda, kus rahvast üle 2000, aga kui kaua see Leisigi vastu peab…

Selle aasta kaks esimest kuud on meilt ainuüksi elanike rändest tulenevalt viinud juba 61 inimest. Küllap minnakse paremat elu otsima, iseküsimus on, kas seda ka leitakse. Iive on jätkuvalt miinustes, mis saab edasi?

Ei teagi, kellele peaks selle küsimuse esitama. Ometi peavad ju olema põhjused, miks on üle saja inimese viimase paari kuu jooksul oma kodusaare maha jätnud. Võib-olla oskaksid sellele küsimusele vastata need inimesed, kes on siia hiljuti elama asunud.

Toimetus hüüab kõigile saarlastele: tulge koju tagasi! Mida oleks meil aga pakkuda neile, kes tuleksid? Eluaset, töökohta, lastele midagi? Kui koolides ja lasteaedades kohti leidub, siis töökohtadega jääksime tänasel päeval ikka päris jänni.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 30 korda, sh täna 1)