Õige määre aitas Avose veerandfinaali (1)

Õige määre aitas Avose veerandfinaali

Foto: Raul Vinni

Eesti võrkpallimeistrivõistluste I liiga play-off’ide esimeses ringis alistas Kuressaare VK Avos kaks korda TTÜ II meeskonna ja jätkab veerandfinaalis. Eelmisel hooajal saavutatud 11. koht on sellega juba üle mängitud.

Pärast I etapi mänge teise tugevusgruppi pudenenud ja seal kõik vastased alistanud Avos kohtus laupäeval ja pühapäeval play-off’ide esimeses voorus samuti pooleldi saarlastest koosneva TTÜ II meeskonnaga ja võitis mõlemad mängud 3 : 1.

Sel hooajal seni kaks korda 3 : 2 Tallinna meeskonnast üle käinud Avos võitis laupäeval võõrsil peetud mängus esimese geimi 25 : 12, teises lubati vastastel teenida 21 punkti ja kolmas geim kaotati 17 : 25. Neljandas geimis oldi jällegi paremad 25 : 22 ning võeti esimene mänguvõit.
Pühapäevases kodumängus sai Avos esimeses geimis kohe kaotuse 22 : 25. Avose treener Toomas Jasmin (fotol rünnakul) ei osanudki esimese geimi kaotuse põhjusi välja tuua.

“Alguses tegime selliseid lihtsaid vigu. Ehk serv ka ei toiminud, nad said väga hästi kätte. Eks me servi peale paneme päris palju rõhku,” loetles Jasmin. Järgmised kolm geimi tulid saarlastele siiski suhteliselt väikese vaevaga. TTÜ II suutis teenida vaid vastavalt 19, 14 ja 12 punkti. “Ütleme, et määre oli õige,” naeris Jasmin, viidates, et esimese geimi kaotus mehi õnneks rütmist välja ei viinud ja edasi läks vaid paremaks. “Suutsime nad ikka ära suruda, eks nad natuke hakkasid vastu ka.”

Jasmin tõdes, et tema kartused sidemängu osas ei läinud tõeks ja tõi näiteks sidemängija Kauri Pannase tegutsemise viimases geimis, kui kahe mängu kokkuvõttes oli edasipääs juba tagatud. “Neljas geim oli täiesti pingevaba mäng. Side ei teinud ühtegi viga,” rääkis ta ja lisas, et kõik tahtsid võita ja võitlesid korralikult.

Veerandfinaalis kohtub Avos Liider/Rolltrans meeskonnaga, kes esimeses tugevusgrupis lõpetas teise kohaga. Esimesel etapil on meeskonnad korra juba omavahel mõõtu võtnud ja siis oli Liider/Rolltrans saarlastest 3 : 0 üle. Sama meeskonna otsa komistati ka kaks aastat tagasi, kui veerandfinaalis saadi kaks kuiva kaotust.

Toomas Jasmin enne mängu siiski alla andma ei kiirusta ja arvab, et Avosel on lootust pääseda edasi ka poolfinaali. “Kurat, poisid on kõvad. Väge täis. Lähme kindlasti võitma!” oli Avose mängiv treener ise positiivselt meelestatud.
Veerandfinaali esimene kohtumine mängitakse laupäeval kodusaalis ja korduskohtumine pühapäeval võõrsil.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 28 korda, sh täna 1)