Kuressaare lasteaedadele terendab remondilootus (3)

Linnavõim kaardistab märtsikuu jooksul munitsipaalharidus- ja -kultuuriasutuste seisukorra, saamaks muuhulgas ülevaadet sellest, mis ja kui kapitaalselt täpsemalt remonti vajab.

Olukorra hindamisega alustatakse juba homme ja ots tehakse lahti just lasteaedadega. “Püütakse saada ülevaadet niinimetatud majakarpidest, et jõuda selgusele, mis on asutuste suurimad probleemid ja mured hoonete seisukorra poole pealt,” selgitas abilinnapea Mati Mäetalu.

Kaardistamise tulemusena peakski tema sõnul tekkima ülevaade vajalikest töödest, remontidest ja kõigest muust taolisest. “Edasi saaks vastavalt tulemustele koostada tegevuskava, millised tööd on hädavajalikud ja mida on kohe võimalik ette võtta ning millised tööd lükkuvad vastavalt võimalustele lähitulevikku – näiteks aasta 2011 eelarvesse –, millised hooned vajavad suuremaid investeeringuid jne,” rääkis Mäetalu.

Kui praegu on suurema tähelepanu all linna muusikakool ja 5. lasteaed, siis järgmisena on Kuressaare arengukava 2005–2013 (2020) tegevuskava investeeringute plaanis Ida-Niidu lasteaia renoveerimine.
Ida-Niidu lasteaia juhataja Helin Vinteri sõnul on remontide ajakava aga paratamatult pisut muutunud ja remonditööd edasi lükkunud. “Tegevuskava plaani kohaselt järgnevad meie lasteaiale Tuulte Roosi ja 1. lasteaia renoveerimine,” ütles Vinter.

Abilinnapea Mati Mäetalu ei eitanud, et järgmine remonditav lasteasutus on ilmselt Ida-Niidu lasteaed. Konkreetsetest tähtaegadest, tehtavatest töödest, summadest ja kas või laste kolimisest remondi ajaks abilinnapea sõnul praeguseni veel räägitud ei ole, sest see oleks liialt enneaegne. “Üritame enne muusikakooli ja 5. lasteaia ehitamisega ühele poole saada,” sõnas Mäetalu.

Vinteri sõnul ootavad lasteaiad täielikku remonti pikisilmi, sest näiteks Ida-Niidu lasteaed on saamas juba 21-aastaseks, Tuulte Roosi lasteaed on 20-aastane ja 1. lasteaeda renoveeriti viimati 19 aastat tagasi.
“Nii nagu kõikides majades, on meilgi palju, mis remonti vajab,” ütles Ida-Niidu lasteaia juhataja, lugedes üles vananenud küttesüsteemi, väljavahetamist vajava torustiku, aknad ja uut võõpa ootava fassaadi.

Ida-Niidu lasteaed on juhataja sõnul igal aastal omal käel maja värskendanud ning eelarves ettenähtud remondiraha eest remonti teinud. Nii remonditi näiteks 2008. aastal lasteaia trepikodasid ja möödunud aasta sügisel anti värske väljanägemine köögile. Korda on tehtud ka kõik 12 rühmaruumi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)