Juhtkiri: Õnnetus hüüab tulles (4)

Juhtkiri: Õnnetus hüüab tulles

 

Vanasõna väidab küll vastupidist, aga viimasel ajal juhtunud õnnetused tõestavad, et olla võib ka nii. Hüüab küll, aga kas me oskame neid hüüdmisi iga kord kuulda võtta. Haavatud ulukit jälitav jahimees peab valmis olema igasugusteks ootamatusteks. Ka selleks, et loom teda ründab. Loodetavasti arutatakse kõik säärased juhtumid läbi ka noorjahimeeste koolitusel.

Teist laadi õnnetused, mis juba ammu hüüdsid, olid need, mis on seotud paksu lume ja võimalike sisselangevate katustega. Niipea kui probleem tekkis, leidus hulk ettevõtlikke inimesi, kes olid lumeloopimise teenust pakkumas. Olgu siis õuealadel või katustel. Kui palju oli neid, kes ise oma maise vara eest hoolt kandsid, või neid, kes abi kasutasid, selle üle pole arvestust peetud.

Küll on aga teada paljude puhul neist juhtumitest, mil hooned lume raskuse all kokku vajusid, et ohtu ei võetud tõsiselt. Kas aga need, kelle majad püsti jäid, võivad tuleviku suhtes rahulikumad olla? Kõik lumest tingitud ohud ei ole veel kadunud. Sestap on paras aeg meelde tuletada tõsiasja, et enne auto parkimist hoonete lähedusse võiks korraks ka ülespoole vaadata.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)