Kazbek pani Ever Lipu proovile (5)

Kazbek pani Ever Lipu proovile

MÄGI-EESTLANE JA SAARLANE KAZBEKI MÄEL: Eesti esialpinist Alar Sikk (vasakul) viis enam kui viie kilomeetri kõrgust Kazbekki vallutama terve grupi mägironimises algajaid eestlasi. Teiste hulgas oli ka saarlasest ettevõtja Ever Lipp.
Foto: Erakogu

Saarlasest ettevõtja, OÜ Ösel Fish omanik Ever Lipp võttis mullu septembris Eesti esialpinisti Alar Siku eestvedamisel ette teekonna 5047 meetri kõrgusele Kazbeki tippu Suur-Kaukasuse mäestikus Gruusias Põhja-Osseetia piiri lähedal. Eelnevalt vaid Saaremaa kõrgeimas punktis Viidumäel käinud ja Suure Munamäe tornist isamaad imetlenud merede süles kasvanud saarlasele osutus Kazbek parajaks katsumuseks, aga mitte ka ülearu raskeks jõuprooviks.

“Grupis oli meid üheksa. Kõik me kuulume ühte sõpruskonda. Varem oleme käinud Hispaanias palverännakutel. Camino de Santiagos ehk Tee Santiagosse on väga populaarne üle maailma. Kevadel, kui temperatuur on meile vastuvõetav, saab seal mõnusalt ookeanikallastel, külades ja metsades teekonda nautida. Camino de Santiagos on mind võlunud juba kolmel korral,” juhatas Ever Lipp rännujutu sisse.

Edasi loe laupäevasest Oma Saarest.

Telli Oma Saar siit

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 474 korda, sh täna 1)