Torgu liinibussides kipub külm reisijaid kimbutama (8)

Töö, kooli ja kodu vahet sõitvatel reisijatel tuleb mõnes Torgu valda teenindavas bussis arvestada sellega, et pikema sõidu korral võivad varbad tahes-tahtmata külmetama hakata.

Torgu vallavanem Tiit Põld pöördus vallaelanike probleemiga Saare maavalitsuse poole, sest valla enda võimuses pole bussisalongide temperatuuriga midagi ette võtta. “See külma probleem on suurem just Torgu elanikel, neil on kõige kaugemalt sõita ja juhul kui linna sõidetakse, siis neil tuleb kõige kauem külmas istuda,” rääkis Põld Oma Saarele.

Vallavanema sõnul vajab reisijatelt laekunud info kahtlemata kontrollimist ja sellele tuleb reageerida. “Uba on selles, et sõit on pikk ja inimestel on külm – bussis varbad külmetavad,” sõnas Põld. Konkreetseid põhjusi, miks bussis sõidu ajal külmaks läheb, ei osanud vallavanem välja tuua, kuid oma roll on tema sõnul kindlasti ka pidevalt kinni ja lahti käivates ustes. Sinna pole aga iseenesest mõistetavalt midagi parata.

Maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna nõuniku Taavi Kurisoo sõnul on probleemi olemus neile teada ja on ka uuritud, miks bussides külm kipub olema. “Oleme teadlikud kaebustest, et mõnes Torgu valda läbivas bussis on inimestel külm, ning me oleme ka vedajat sellest informeerinud,” kinnitas Kurisoo Oma Saarele.
Temperatuuri langus bussides ongi ametniku kinnitusel seotud väga külmade ilmadega, nagu arvas ka vallavanem Põld. “Busside küttesüsteemid on igati korras, kuid kui peatustes uksed avada, langeb bussis ka temperatuur,” ei olegi Kurisoo sõnul jaheduse vastu tegelikult võimalik midagi eriti ette võtta.

“Saare maavalitsuse ja AS-i Harjumaa Liinid vahel sõlmitud lepingu järgi peab vedaja tagama bussis suletud uste korral sisetemperatuuri vähemalt 10 kraadi Celsiuse järgi,” rääkis Kurisoo. Alla seda ei tohiks temperatuur bussides kindlasti langeda ning maavalitsuse lepinguline partner, MTÜ Reisijateveo Kontroll, jälgib Kurisoo sõnul pidevalt selle kriteeriumi täitmist.

Torgu vallavanema Tiit Põllu sõnul toimus eelmise nädala lõpul maavalitsuse ja valla esindajate vahel arutelu bussiliinide graafikute üle ning kõnealust külmade busside teemat puudutati ka seal. “Saavutasime sellise kokkuleppe, et nad on nõus tulema Torgu arengukava koosolekule märtsis,” ütles Põld. Liine teenindavalt bussifirmalt ei õnnestunud Oma Saarel eile kommentaari saada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)