Kuidas ulakast pubekast hinnatud õpetaja sai

Kuidas ulakast pubekast hinnatud õpetaja sai

ÕPETAJANA: Siis, kui peeti meie linna I võimlemispäevi. Keskel õpetaja-treener Tiiu Haavik.
Foto: Erakogu

Tiiu Haavik (59) tuli koos võrkpallitreenerist abikaasa Edgar Haavikuga Saaremaale kakskümmend viis aastat tagasi kindla otsusega alustada siin uut elu. Täna arvab Tiiu, et see oli ainuõige otsus: “Me ei ole seda absoluutselt kahetsenud.” Kui tagasi vaadata selle paari tegemistele siin saarel, siis on saar-lastel hullumoodi vedanud. Tiiu on võimlema pannud sajad koolitüdrukud, Edgar võrkpalli mängima sajad koolipoisid. Ent tänane lugu on siiski Tiiust.

Tiiu on Tallinna tüdruk. Ta kodu asus Pelgulinnas, kus ühel pool tänavat masinaehitustehase töötajate majad, teisel pool raudteelaste omad. Isa töötas masinaehitustehases, ema oli poemüüja. Peres oli kaks tüdrukut, kaks aastat pärast Tiiut sündis Helju. Kui teised temavanused tirtsud mängisid nukkudega, siis Tiiu ronis mööda puid ja kihutas jalgrattaga ringi. Lapsepõlvest mäletab ta seda, et kõik huvitav oli temal seotud spordiga.

Edasi loe laupäevasest Oma Saarest.

Telii Oma Saar siit

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 48 korda, sh täna 1)