Võõra dokumendi pruukimine läks kalliks maksma

Kuivastu sadamas politseile võõra dokumendi esitanud mehel tuleb nüüd riigile maksta üle 11 000 krooni.

Varem korduvalt kriminaalkorras karistatud Rain Gustavson tunnistati Kuressaare kohtumajas süüdi tähtsa isikliku dokumendi kuritarvitamises ja talle mõisteti 5000 krooni suurune rahaline karistus. Lisaks tuleb mehel menetluskuluna tasuda 6525 krooni sundraha.

Süüdistuse järgi esitas Gustavson mullu 20. novembril kella 23 paiku Muhu vallas Kuivastu sadamas politseile liikluskontrolli käigus oma isikut ja juhtimisõigust tõendava dokumendina teise inimese nimele välja antud juhiloa.

Tegemist on teise raskusastme kuriteoga, mille eest võib kohus karistada kas rahalise karistuse või kuni kolme aasta pikkuse vangistusega.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 81 korda, sh täna 1)