Turismitalu tahab rajada soolakambri (3)

Leisi vallas Metskülas kuus aastat turiste teenindanud Uustalu turismitalu peremees Aarne Toomväli kavatseb majutuskohtade arvu suurendada ja taluhoonesse külaliste tarvis soolakambri ehitada.

“Spaades on sellised kambrid ammu olemas. Minu teada turismitalud seda teenust veel ei paku,” rääkis Uustalu peremees. “See mõte on mul juba ammu peas. Paar päeva tagasi sain projekti lähteandmed kätte. Järgmise etapina tuleb projekteerimine ette võtta. Loodan ka PRIA toetusele,” rääkis Toomväli.

Aarne Toomväli sõnul aitab soolakambris viibimine kaasa põhiliselt hingamisteede haiguste ravile. “Peale selle mõjub soolakamber hästi liigestele ja aitab üldse haigusi-hädasid leevendada. Igal juhul tuleb pool tundi või tunnike soolakambris viibimist tervisele kasuks,” toonitas Toomväli. 
“Olen võtnud seisukoha, et kolmeliikmeline pere saaks seal korraga olla. Lisakohti saab ju ka juurde panna. Määravaks saab ruumi suurus, kui palju sinna lamamistoole mahub.”

Turismitalu külastatavuse seisukohast pidas Toomväli eelmist hooaega igati kordaläinuks. Külalisi käis mullu rohkem kui eelmistel aastatel. Uustalu peremehel on turismitalude tulevikku usku. Viimastel aastatel puhkab turismitaludes üha rohkem eestlasi.
“Paljudest riikidest käib inimesi. Nad on meiega rahule jäänud. Saaremaa ja siinne kaunis loodus neile meeldib. Loodame ka sellelt aastalt kõige paremat,” lausus Toomväli.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 72 korda, sh täna 1)