Haigus rabas lennumeeskonnad rajalt maha (13)

Kuressaare–Tallinna lennuliini teenindavat Estonian Airi tabas kolmapäeval täbar kokkusattumus, kui korraga jäid haigeks nii lennuki põhi- kui ka varumeeskond ja lennud tuli taas ära jätta.

“Tegemist oli kahetsusväärse asjaolude kokkulangemisega – alati on ju olemas ka varumeeskond, kuid antud juhul olid haigestunud ka varumeeskonna liikmed,” selgitas kolmapäevaõhtuse Tallinna–Kuressaare–Tallinna lennu ärajäämist Estonian Airi PR-direktor Ilona Eskelinen. Reisijad toimetati kohale bussiga.

Eskelinen kinnitas eile Oma Saarele, et Estonian Air koolitab täiendavalt meeskonnaliikmeid, et muuta töö edasine planeerimine senisest paremaks ja vähendada juhtumeid, et meeskonnaliikmete haigestumise tõttu tuleb reis ära jätta.
Estonian Air on sel aastal sooritanud 54 edasi-tagasi lendu, tühistatud on üheksa edasi-tagasi lendu. “Seitse lendu jäi ära ilmaolude tõttu ja kaks lendu meeskonnaliikmete haigestumise tõttu,” selgitas Eskelinen.

Ilona Eskelineni sõnul on Kuressaare lennujaama puhul endiselt probleemiks maandumisseadmete ja erivalgustuse puudumine.
“Juhul kui pilved on madalamal kui 250 meetrit, ei saa Kuressaare lennujaamas turvaliselt maanduda,” märkis Eskelinen. Sama probleem on tema sõnul ka Tartu lennujaamas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)