Tourest andis maakonna turismiasjalistele lootust (8)

Tourest andis maakonna turismiasjalistele lootust

TERE TULEMAST SAARE- JA MUHUMAALE: Saarele kutsujad on (paremalt) Kairi Aasma (Kaali), Anu Noor (Angla), Marika Aus (Panga), Anu Hiiuväin (Väinamere Liinid) ja Aado Haandi (SÜG).
Foto: Erakogu

Nädalavahetusel Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses toimunud turismimess andis Saare maakonna turismiettevõtjaile lootust, et eeloleval turismihooajal suureneb saari külastavate huviliste arv just idast saabuvate turistide arvel.

Tourestil osalenud Saaremaa turismiettevõtjad täheldasid messikülaliste üsnagi suurt huvi Saaremaa ja Muhu vaatamisväärsuste vastu. Kaalis, Pangal ja Anglas kanda kinnitanud turismiettevõtja Alver Sagur ütles, et inimesed tundsid võrdselt huvi kõigi objektide vastu.

“Ei saa öelda, et üks või teine objekt oleks erilist tähelepanu tõmmanud. Olime messil nagu üks mees. Saare maakond tervikuna pakkus huvi. Loodame sel hooajal arvukalt külalisi. Tundub, et just idanaabrid on hakanud meist rohkem huvituma. Seda oli messil märgata,” rääkis mullu Saare maakonna parimaks turismiedendajaks tunnistatud Alver Sagur.
MTÜ Loona ja Pärimusmatkad eestvedaja Maarika Toomel ütles Kadi raadiole antud intervjuus, et saarlastel polevat üldse raske olnud end messil nähtavaks teha.

“Saaremaa ise on tugev müügiargument, nagu meie ärikeeles öeldakse. Kahjuks ei tea aga kõik Eestis turismindusega tegelejadki, kus asub Vilsandi. Olen saanud vastuseid, et ju see kuskil Haapsalu all on. See näitab, et meil on ikka veel väga palju tööd teha, et inimestele teadvustada, kus Vilsandi asub, mis saar see selline on, mis on Vilsandi rahvuspark, et me tähistame siin Baltimaade esimese looduskaitseala sajandat sünnipäeva jne,” rääkis Maarika Toomel.

Tallinna messil üllatusid paljud meeldivalt sellest, mida MTÜ Loona ja Pärimusmatkad talvelgi huvilistele pakuvad. “Hülgematkad, suusamatkad mere peal, kõik see on paljudele üllatuseks. Olen siin öelnud, tulge aga kohale ja lähme loodusesse,” kutsus Toomel inimesi Saaremaale.

Kuressaare tutvustas ennast kui spaade linna. Möödub ju tänavu 170 aastat esimese kuurordi avamisest. Väiksemadki turismiettevõtted olid huviorbiidis. Seda kinnitas Aado Haandi Saaremaa ühisgümnaasiumist. Tema tutvustas SÜG-i hostelit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 88 korda, sh täna 1)