Oti talu peremees mesilastega lendama ei kipu

Oti talu peremees mesilastega lendama ei kipu

TÄNAVUNE TALV MESILASTELE MEELDIB: Kogemustega mesinik Rein Haug peab tänavust talve mesilaste jaoks sobilikuks. Mesiniku talvetööks on inventari korrastamine ja uute vahendite valmistamine.
Foto: Peeter Kukk

Saaremaa ühe suurema mesila omanik, Pihtla valla Kõnnu küla Oti talu peremees Rein Haug hakkas mesilastega tõsisemalt tegelema üksteist aastat tagasi. Mesinikuamet ei olnud mehele võõras, kuna mesilastega oli rassinud kunagises Kõljala ühismajandis ka Reinu isa.

“Minu isa oli kutseline mesinik. Vanaisa pidas mesilasi ja ka vanaisa isa oli mesinik. Nõnda siis on siin talus mesilasi peetud juba eelmisel ja ka üle-eelmisel sajandil,” rääkis Rein Haug järjepidevuse kestvusest Oti talus.

Edasi loe tänasest Oma Saarest.

Telli Oma Saar siit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 90 korda, sh täna 1)