Lumeuputus pani haigla katuse lekkima (1)

“Käisin möödunud nädalal haigla hooldusosakonnas tuttaval külas ja see, mis ma nägin, oli päris hull. Igal pool ämbrid ja kausid, kuhu pidevalt ülalt vett juurde tuli, lambikuplid laes vett täis,” rääkis Oma Saarele haiglas tuttavat külastanud naine (nimi toimetusele teada).

Et lugu enam kui tõsine on, kinnitas ka SA Kuressaare Haigla juht Viktor Sarapuu.
“No jah, isegi minu kabinetti tulid laest mõned tilgad, aga me oleme selle asjaga tõsiselt tegelenud,” ütles ta. Sarapuu sõnul pole haigla katusekonstruktsioonid mõeldud sellise lumerohkuse talumiseks.

“Eriti hull oli asi reedel ja laupäeval. Kuid me tegeleme asjaga pidevalt. Oleme kutsunud tõstukid, raiume jääd… Iga päev on katusel inimesed, kes teevad n-ö lumekoristustööd.”
Praegu on asi haigla juhi sõnul küll kontrolli all, aga tänavune talv on ju ettearvamatu ja pole teada, kaua see veel kestab. “Me pole üksi hädas, vaadake, kui palju katuseid ja ehitisi kokku kukub ka mujal,” sõnas Sarapuu. 

Mis edasi saab? Igal juhul tuleb haiglajuhi sõnul juba eeloleval suvel mõelda ja vaadata, mis haigemaja katustega teha annab.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)