Laulupidu hoiab tänavu kokku (1)

49. Saare maakonna laulupeol “Hoiame kokku” Kaarma maalinnal on tänavu külalisdirigendiks kultuuriminister Laine Jänes, kes juhatab ühendkoori avaplokis Ülo Vinteri “Laulu Põhjamaast”. Peol astub solistina üles Ivo Linna.

Peo nimi “Hoiame kokku” tähendab, et seekord püütakse hakkama saada võimalikult vähese rahaga, mis muidugi ei tähenda seda, et on odav pidu, kunstilises mõttes tahetakse ikka täisväärtuslikku pidu, rääkis Kadi raadiole maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna nõunik Valve Heiberg.

“Hoiame kokku tähendab ka seda, et tuleme kokku laulusoovist ja laululustist ning see õlg õla kõrval tunne on väga oluline,” lisas ta.
Heibergi sõnul on seekord asi korraldatud nii, et kõik omavalitsused, kes peol esindatud on, tulevad oma tulega, ja sellest süttib Kaarma maalinnal suur laululõke.

Lauljate repertuaaris on nii vanemat kui ka uuemat muusikat, eelmisel laulupeol kõlanud laule ja ka täiesti uusi seadeid. Pidu toimub 29. mail, sellele eelnevad piirkondlikud äratuspeod 28. mail Kuressaares, Valjalas ja Kärlal.

Osalejaid on kevadisele laulupeole oodata ca 1400-1500 oma maakonna lauljat ja puhkpillimängijat ning lisaks külaliskollektiive mandrimaalt. Meeleolu aitab tõsta ka Eesti Saarte Noorte Puhkpilliorkester.
Laulupeo korraldajad on Saaremaa rahvakultuuriselts ja Kaarma vallavalitsus. Peo kunstiline juht on Veikko Lehto, lavastusbrigaadi juhivad Maire Sillavee ja Krista Lember ning korraldustoimkonda kuuluvad Rein Orn, Maris Rebel ja Valve Heiberg.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)