Juhtkiri: Saarlane näitas taset

Juhtkiri: Saarlane näitas taset

 

Meri, kalandus, laevad, laevaehitajad – kõik see on saarlaste puhul olnud niikaua, kui saarlased üldse olemas on olnud. Ei ole maailmas paika, kus saarlast või Saaremaa juurtega inimest ei leiduks.

Tehnikahuviline saarlane jõudis Helsingi ülikoolis laevaehitusinseneri erialal doktorikraadini! Tase, mille üle võiks uhkust tunda igaüks. Laevaehitusinseneride koolitamine jäi Eestis unarusse pool sajandit tagasi. Küllap oli see seotud tolleaegse poliitikaga eestlasi merest järjepidevalt eemale ajada.

Kiitust väärib asjaolu, et värske laevaehituse doktor kavatseb oma teadmisi rakendada Eesti laevaehituses. Kurb on aga kuulda tema arvamust, et võrreldes Soomega on meil puudu hästi toimivast koostööst merendussektoris. Ehk siis sellestsamast, millest on meie merendustegelased rääkinud juba pikemat aega.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)