Estonia mälestusmärk Tagarannal võib kolida (1)

Estonia mälestusmärk Tagarannal võib kolida

 

Mustjala vald kavatseb parvlaeva Estonia Tagarannal asuva hukkunute mälestusmärgi tulevikus praeguselt asukohalt mujale kolida.

Mustjala vallavanem Kalle Kolter ütles Oma Saarele, et mälestusmärk tahetakse tulevikus selle praegusest asukohast eramaal ümber paigutada naaberkinnistule, mida vald taotleb riigilt munitsipaalomandisse. Samal kinnistul asub ka lindude vaatlustorn koos õppehoonega.

“Ümberkolimine on tulevikuküsimus, täna-homme seda tegema ei hakata,” lausus Kolter, kelle sõnul loob naaberkinnistu munitsipaliseerimine eelkõige võimaluse mälestusmärk vajadusel probleemideta ümber kolida.
Vallavanema sõnul ei ole praeguse maaomanikuga mälestusmärgi osas mingeid lahkhelisid olnud, ent iial ei saa välistada, et omanik tahab oma kinnistu kunagi ära müüa ja siis võib ühiskondliku objekti olemasolu maatükil näiteks ostjas küsimusi tekitada.

Mälestusmärk parvlaeval Estonia hukkunutele avati Tagaranna külas 1999. aasta septembris.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 204 korda, sh täna 1)